Forum Kibiców Legii Warszawa
Pajacyk
Serwis LegiaLive!

Wróć   Forum Kibiców Legii Warszawa > Po Godzinach > Hyde Park
Zarejestruj się FAQ Lista użytkowników Kalendarz Zaznacz Przeczytane Fora

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08-07-2009, 18:47   #331
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

Ja mam konto firmowe na indywidualnym w mBanku, jak na razie nie narzekam - bez problemowo od ponad roku a w dodatku wszystko za free Co do Waszych dyskusji nt giełdy i inwestowania, to jest ktoś z Was kto gra na kontraktach terminowych albo FOREXie??? Spadki spadkami, kryzys kryzysem ale niezaprzeczalne jest to, że od lutego Nasza giełda odbiła się o 30-40% i można było spokojnie zarobić

Dla jednych spadki to zło(, zło zło agresja) a dla niektórych żyła złota...

http://westside1948.blogspot.com/

Wszystkie harde bandy zjednoczone w siłę Pogoniarskiej propagandy!
Bugi B. jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 08-07-2009, 23:44   #332
Paluch
Legionista

Awatar Paluch

Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Paluch
Cytat:
Napisał Kijek Zobacz post
KB ssie pałe, wyjebali sporo ludzi. Oni sie miziaja z Warta. Pewnie dostaniesz umowe na okres próbny a skoro to twoja pierwsza praca w Oddziale Banku (to kompletnie cos innego niz p.1 Goleszowska)t o cie wypierdola bez zalu i zateknisz za Citi.

Siedz na dupie

Mysle ze finansowo tez w KB nie szaleja z hajsem dla "swiezaków".
hmm do centrali nie bedzie latwo sie dostac a tu gdzie jestem zaczyna sie robić bardzo chujowo
stare 22-07-2009, 09:42   #333
Kijek
coraz chudszy

odrobiona lansu nie zaszkodzi ;) - duzo literek

Cytat:
Ekonomiści mają rację. Kryzys wyzwala w ludziach niespotykaną energię w rozwiązywaniu problemów. Jeśli na rynku bankowym trwa wojna na rynku depozytów, to można byłoby się spodziewać, że banki będą prowadzić badania nad nowymi rodzajami broni. I tak się rzeczywiście dzieje. Co prawda wunderwaffe nikt jeszcze nie wymyślił, ale sztabowcy siedzą i główkują. Zwykła walka na procenty nie jest już tak istotna. Teraz sięgnięto po cały arsenał wojennych sztuczek.

Mamy zatem jak zwykle działania dezinformujące – czyli tak zwane gwiazdki. Co konkretnie? Na przykład wszelkiego rodzaju progi, czy oprocentowanie zarezerwowane dla nowych środków, ewentualnie oferta ograniczona czasowo. Majstersztykiem jest lokata nocna Aliora na 8% dla połowy środków, ale oczywiście takich kwiatków mamy więcej. Ten konkretny przykład jest o tyle ciekawy, że wraz z Pocztowym rozpoczął nowy rozdział w tej wojnie. Atak bronią chemiczną. Zakazaną przez konwencje międzynarodowe, ale oczywiście jak nikt nie widzi – chętnie stosowaną – kto się będzie tam dostosowywał do nieżyciowych regulacji. Zawsze przecież zamiast gazu łzawiącego, można użyć żelu pieprzowego. Efekt podobny. W sumie w samoobronie, w sumie legalnie, ale jakoś nikt nie jest przekonany do tego. Tak właśnie jest z obchodzeniem podatku Belki – czyli wykorzystanie zapisów ustawy, która zwalnia z płacenia podatku, jeśli odsetki są niższe niż 2,5 zł. Mechanizm broni jest zatem uniwersalny, budowa zależy od inwencji wynalazców. Codzienne naliczanie i wypłata odsetek zaczyna być bardzo popularna, chociaż może to być i termin 7 dniowy czy 10 dniowy. Byle nie przekroczyć kwoty odsetek w wysokości 2,49 zł. Oczywiście mamy w tej wojnie użycie propagandy. Lokaty reklamują znani aktorzy, których urok ma zadziałać na portfele klientów. Ciekawą propagandą jest lokata ze wsparciem w Pocztowym. Ubezpieczenie dołączone do lokaty ma odciągnąć uwagę od meritum (nie mylić z bankiem), czyli wysokości oprocentowania. Niezbyt imponującego.

Nas najbardziej ciekawi zastosowanie broni chemicznej przeciwko konkurencji. Kreowanie produktu, który w sposób raczej zamierzony ma spowodować uszczuplenie dochodów fiskusa, jest bowiem rzeczą w pełni legalną. Ba! Przez wszystkich (poza ministrem finansów) pochwalaną. W końcu przecież rządzący obiecywali, że podatek Belki zniknie. Że kłamali? No cóż. Czego się spodziewać po politykach. Siła wyższa sprawia, że zapewne jeszcze trzeba będzie się pogodzić z nowymi podatkami. A zatem wszystkie sposoby legalnego ominięcia danin publicznych jest ukłonem w stronę klienta.

I z tego miejsca kierujemy swego rodzaju uwielbienie w stronę tych banków i tych decydentów, którzy takie produkty wprowadzają do swojej oferty. Począwszy od polisolokat, a na najnowszym hicie w postaci lokat antybelkowym skończywszy. To uczciwe podejście do klientów – nie czasowe promocje, nie mydlenie oczu nieistotną częścią oferty, czy w końcu nie reklamą, a realną korzyścią dla klienta. Tak jak już to wielokrotnie pisaliśmy – tutaj bank nie dokłada nic od siebie – po prostu odsetki nie są naliczane w takiej wysokości, która kwalifikuje do podatku belki. Żeby nie było. Zaokrąglanie prowadzi czasami do tego, że podatek wynosi jedną trzecią odsetek – traci oczywiście klient – nie bank – bo zapłacić musi tyle samo – czy to deponentowi czy fiskusowi.

Dlatego z tego miejsca kierujemy pochwalne peany i wiwaty w stronę... no nikt by się pewnie nie spodziewał - BGŻ-tu. Tak. To kolejny bank, który zrobił ukłon w stronę swoich klientów. BGŻ znalazł się w elicie innowatorów. Na rynku raczej nikt nie podejrzewałby tej instytucji, czy też Kredyt Banku o taką elastyczność. Utarte schematy czasami prowadzą nas na manowce.

Oczywiście sam fakt, że bank wdroży taką lokatę do oferty nie oznacza, że szturmem zawojuje rynek. Na to składa się wiele elementów. Poza samą ofertą również sieć dystrybucji, profil klientów, czy w końcu marka danej instytucji. Jak pokazuje jednak praktyka, nacisk na któryś z tych czynników (zwłaszcza oprocentowanie) może sprawić, że bank odniesie sukces, przynajmniej liczony według odpowiedniej skali. Ruch BGŻ z całą pewnością jest sukcesem i pomoże mu naszym zdaniem w zdobywaniu depozytów.

A co konkretnie oferuje bank? Nową, czy raczej odnowioną lokatę eBGŻ. Jest to lokata internetowa, zakładana od 1 dnia (ciekawy overnight) do 29 dni. Bank jasno informuje na stronie tego produktu: „W przypadku, gdy kwota odsetek od lokaty wyniesie nie więcej niż 2,49 zł, wówczas nie zostanie pobrany podatek od odsetek. Oprocentowanie 5% na lokacie, od której nie zostanie pobrany podatek, odpowiada oprocentowaniu 6,2% na lokacie podatkiem.” http://www.bgz.pl/dla_ciebie/lokaty/l...

Mamy zatem bardzo atrakcyjny produkt. Z całą pewnością wzmocni to wizerunek banku, który zresztą cały czas ewoluuje. W tym momencie już coraz mniej ludzi kojarzy tę instytucję z tym, czym była przed laty. Coraz bardziej zaczyna być to bank, z którym konkurencja po prostu musi się liczyć, przynajmniej na tych obszarach, na których bank ma oddziały.

To właśnie inna kwestia. Bank dopiero rozpoczął prace nad wzmocnieniem oferty internetowej. Tutaj czeka go jeszcze sporo pracy. Jednak na przykład dzięki tej lokacie promuje właśnie ten konkretny kanał dystrybucji. Nowa lokata dostępna jest tylko przez internet. Przy bardzo atrakcyjnych warunkach (okres na jaki można założyć, niska kwota wymagana do założenia lokaty) powoduje, że duża część klientów może się przekonać do tego kanału – a dla innych może to być powód, żeby założyć tam w ogóle konto.

BGŻ-towi jeszcze raz gratulujemy bardzo ciekawego produktu. Aby tak dalej! Zapowiedzi kolejnych produktów wyglądają równie ciekawie. Gdyby tylko poprawić dystrybucję i kanał internetowy – to byłaby bardzo ciekawa oferta, nawet dla klientów wielkomiejskich. Swoją drogą – ciekawe czy i kiedy inne banki zaczną reagować na nowy trend dotyczący lokat antybelkowych? W wielu przypadkach jest to tylko marketing plus ewentualnie podwyższenie oprocentowania takich krótkoterminowych lokat. Dokładnie tak jak to ma miejsce w przypadku BGŻtu. Żadnych wielkich rzeczy nie trzeba tworzyć, chociaż naszym zdaniem najłatwiej sprzedać korzyść w postaci rachunku oszczędnościowego na wzór tego z eurobanku czy Kredyt Banku.

nie dosc ze zatrudniaja najlepszych fachowców to budujemy potege
stare 31-08-2009, 23:30   #334
Krzysiek
Legionista

Jak z kontem w Millenium, ma ktoś, warto?
stare 31-08-2009, 23:38   #335
Francais
Legionista

Awatar Francais

Polecam.Nigdy nie było żadnych problemów a i bankomatów Millenium jest dość sporo.
stare 31-08-2009, 23:41   #336
Krzysiek
Legionista

Jakieś opłaty za kartę itp, czy free? Nie chcę żadnej tam karty z jakimiś ubezpieczeniami itd. Chcę zwykłą kartę, którą wyjmę hajs i zapłacę w razie potrzeby w sklepie.

edit:

thx.

Ostatnio edytowane przez Krzysiek : 31-08-2009 - 23:48.
Krzysiek jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 31-08-2009, 23:44   #337
Francais
Legionista

Awatar Francais

jesli mnie pamiec nie myli to na początku zapłaciłem...15zlotych własnie za karte i teraz juz free.
stare 01-09-2009, 17:02   #338
Paluch
Legionista

Awatar Paluch

Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Paluch
Cytat:
Napisał Bogoss Zobacz post
Polecam.Nigdy nie było żadnych problemów a i bankomatów Millenium jest dość sporo.
Millenium podniosło opłaty od 1 sierpnia.
Prowadzenie konta 7 pln lub 0 pln przy obrotach miesiecznych 5000 pln
Bankomaty innych bankow+euronet 5 pln za wypłate gotówki
Przelewy elektroniczne za free
jezeli chodzi o zmiany to jeszcze bodajze przelew zewnetrzyny w oddziale 5 pln.
Karta Visa Electron tylko w 1 roku bezpłatna

Takze rewelacji nie ma ale mozesz sobie otworzyc bo moj bank ma dobra oferte dla klientow Millenium wiec moze do Ciebie ktos z nia zadzwoni
stare 02-10-2009, 12:06   #339
piotrekp
Legionista

Awatar piotrekp

Tak jak w temacie. Gdzie konto? Zależy mi, żeby płacić jak najmniej za prowadzenie konta, kartę, przelewy, itd. Może Alior?

~Bonus - Stan Świadomości
piotrekp jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 02-10-2009, 14:45   #340
hatchet
Legionista

Awatar hatchet

Cytat:
Napisał Bogoss Zobacz post
Co do Millenium.
Korzystanie z bankomatu za granicą to 9 pln od operacji. Dla porównania moja panna z kontem w WBŻ czy innym takim czymś płaciła 5 pln. więc po powrocie było małe grrr

Legia Warszawa - nie dla ITIotów !

- Nie ma wykładów o tym co robić z martwą prostytutką - odparł Lash. - To zupełnie inny kurs. Nauki polityczne, zdaje się. C. Moore.
hatchet jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 02-10-2009, 15:23   #341
Mazi
Legionista

Awatar Mazi

Cytat:
Napisał piotrekp Zobacz post
Tak jak w temacie. Gdzie konto? Zależy mi, żeby płacić jak najmniej za prowadzenie konta, kartę, przelewy, itd. Może Alior?
Osobiście na Alior nie narzekam
stare 02-10-2009, 15:28   #342
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
No to sobie przejzyj oferte, policz ile miesiecznie bedziesz robisz przelewów, ile razy bedziesz korzystac z karty... nigdy nie bedziesz miał tak ze wszystko bedziesz miał na zero.

W Aliorze przelewy i wszystkie bankomaty bezpłatnie ale za karte lpacisz 3zł.
W Citi w internetowym masz za 0 bankomatu citi+ euronet+przelewy ale musi Ci tam wplywac miesiecznie bodajze 1500 miesiecznie.
W Deustche Banku, prowadzenie, przelewy, bankomaty (wszystkie cały swiat) 0PLN ale za karte chyba 5zł, chyba ze skorzystasz raz w miesiacu placac.
W BZWBK, konto ponizej 30 roku zycia tez cos tam bulisz.
Konto Vip czy preestiz masz wszystko za darmo a kosztuje cie to 19PLN, dla niektorych tez sie opłaca mimo ze opłata znaczna.
stare 02-10-2009, 16:54   #343
wblekicienieba
Legionistka

Awatar wblekicienieba

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do wblekicienieba
Cytat:
osobiście polecam mbank, nie mam żadnych problemów i płacę tylko za ubezpieczenie karty 1,70 chyba z lekkim poślizgiem
stare 03-10-2009, 03:14   #344
piotrekp
Legionista

Awatar piotrekp

Dzięki Kijek, wblekicienieba. po uwzglednieniu za i przeciw juz sie zdecydowalem

~Bonus - Stan Świadomości
piotrekp jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 03-10-2009, 09:08   #345
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

Cytat:
Napisał wblekicienieba Zobacz post
osobiście polecam mbank, nie mam żadnych problemów i płacę tylko za ubezpieczenie karty 1,70 chyba z lekkim poślizgiem
z tego ubezpieczenia możesz bezproblemowo zrezygnować za pomocą mlinii.

stare 03-10-2009, 09:48   #346
Mazi
Legionista

Awatar Mazi

Dobra... a gdzie ubezpieczyć auto?
stare 03-10-2009, 12:18   #347
Endrju
Legionista

Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Endrju
Cytat:
Napisał Mazi Zobacz post
Osobiście na Alior nie narzekam
Również polecam
stare 04-10-2009, 14:19   #348
Pablos85
Legionista

Cytat:
Napisał Mazi Zobacz post
Dobra... a gdzie ubezpieczyć auto?
W AXA.
Pablos85 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 04-10-2009, 16:16   #349
rzaba
Legionista

Awatar rzaba

Również u mnie czas na zmiany, chcę się przenieść z kontem do BGŻ (studenckie - wiadomo za darmo ). Jestem prawie zdecydowany po przejrzeniu różnych ofert, ale może ktoś miał niemiłe doświadczenia albo jakiś forumowy ekspert od bankowości odradza?
stare 04-10-2009, 23:35   #350
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Napisał rzaba Zobacz post
Również u mnie czas na zmiany, chcę się przenieść z kontem do BGŻ
serdecznie zapraszam, chociaz jeden madry
stare 05-10-2009, 12:37   #351
rzaba
Legionista

Awatar rzaba

Cytat:
serdecznie zapraszam, chociaz jeden madry
To opinia klientów czy pracownika?

Zastanawiam się jeszcze czy nie wziąć konta standardowego, żeby nie płacić prowizji w euronetach - i tak na to samo by pewnie wyszło - ale do niego chyba potrzeba zadeklarowania jakiegoś miesięcznego wpływu, tak? (to znaczy ja mam wpływy , ale wolę dostawać pieniądze do ręki, a na konto idzie nadwyżka) Nie chciało mi się czytać tego wszystkiego, ale jak to nie Twoja działka to sam sobie poszukam
stare 06-10-2009, 08:46   #352
mlody1906
Zagłębiak

Awatar mlody1906

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do mlody1906
Mam kilka euro, które chciałbym gdzieś złożyć na koncie walutowym. Nie widzę sensu tego wymieniać na złotówki, tymbardziej trzymać tego w szufladzie. Proszę o poradę, który bank ma najkorzystniejszą ofertę konta walutowego.
stare 06-10-2009, 09:35   #353
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
pracownika

Cytat:
Napisał rzaba Zobacz post
Zastanawiam się jeszcze czy nie wziąć konta standardowego, żeby nie płacić prowizji w euronetach - i tak na to samo by pewnie wyszło - ale do niego chyba potrzeba zadeklarowania jakiegoś miesięcznego wpływu, tak? (to znaczy ja mam wpływy , ale wolę dostawać pieniądze do ręki, a na konto idzie nadwyżka) Nie chciało mi się czytać tego wszystkiego, ale jak to nie Twoja działka to sam sobie poszukam
Nie trzeba deklarowac wpływow na konto Standart ani Aktywne.
W studenckim nie ma Euronetów bezpłatnie, wiec jesli chcesz miec spokoj to lepiej zaplacic więcej i miec luz.
stare 07-10-2009, 08:52   #354
met(L)
Legionista

Jak dla mnie najlepszy jest ING i konto Direct. Jesli chodzi o konto student to jako jeden z dwoch bankow w Polsce pobieraja prowizje 2 zl za prowadzenie konta. Za direct jest 0 zl na przelewy, za prowadzenie konta, 0 zl za karty VISA i Maestro jesli sie zrobi zakupy na 100 zl minimum w ciagu miesiaca i 0 zl za wyplacanie w bankomatach ING i Euronetu. No i duzo udogodnienie w ING istnieje cos takiego jak wplatomat wiec nie trzeba stac w kolejce do okienka zeby wplacic kase na swoje konto.
met(L) jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 07-10-2009, 13:45   #355
set
Legionista

Awatar set

Cytat:
Napisał met(L) Zobacz post
Jak dla mnie najlepszy jest ING i konto Direct. Jesli chodzi o konto student to jako jeden z dwoch bankow w Polsce pobieraja prowizje 2 zl za prowadzenie konta. Za direct jest 0 zl na przelewy, za prowadzenie konta, 0 zl za karty VISA i Maestro jesli sie zrobi zakupy na 100 zl minimum w ciagu miesiaca i 0 zl za wyplacanie w bankomatach ING i Euronetu. No i duzo udogodnienie w ING istnieje cos takiego jak wplatomat wiec nie trzeba stac w kolejce do okienka zeby wplacic kase na swoje konto.
bez regularnych wpłat?
set jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 08-10-2009, 11:42   #356
met(L)
Legionista

Bez ja w sumie wplacam co mi wpadnie po 100 zl po 200 zl tylko narazie mam konto studenckie i nie ma problemow zadnych.
met(L) jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 14-10-2009, 11:08   #357
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

Kijek, tego pdfa z porównaniem gotówek to robiłeś sam czy w pracy Ci podrzucili ?:P

stare 14-10-2009, 11:39   #358
Yevaud
Legionista

Poszukiwalem na stronach roznych bankow informacji o pozyczkach.

BOS wyglada dosc ciekawie. Takze konto maja ciekawe (chwilowa promocja)
Urusula K. Le Guin
Yevaud jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 14-10-2009, 12:01   #359
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Napisał PogońFaN(online.pl) Zobacz post
Kijek, tego pdfa z porównaniem gotówek to robiłeś sam czy w pracy Ci podrzucili ?:P
nie zajmuje sie bzdurami a co?
stare 14-10-2009, 12:15   #360
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

Cytat:
nie zajmuje sie bzdurami a co?
dlatego spytałem

Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania