![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
|
#271 |
|
Legionista
|
Jeszcze Kredyt Bank ma 8,3% na 3m
|
|
|
#272 |
|
Legionista
|
|
|
|
|
|
|
#273 |
|
Legionista
|
Zasadniczo Kijek nie powinien wypowiadać się na ten temat ponieważ zabrania mu tego etyka zawodowa
Jednak powtórzę drugi raz to co napisałem wyżej- sa dwie opcje dawania oprocentowania powyżej "rynku", jedna to chęć pozyskania klientów nawet wyższym kosztem, druga to brak płynności i konieczność pozyskania depozytów na pokrycie dziury. I tu trzeba sobie zadać pytanie czy chcemy ponosić ryzyko finansowania tej dziury ![]()
|
|
|
#274 |
|
Legionista
|
No dobra, ale w takim wypadku mam rozumieć że w przypadku jakiegoś zonka, to te wszystkie fundusze gwarancyjne to o kant tyłka otłuc?
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
Legionista
|
Oczywiście, ze nie, czy to BFG czy też grecki fundusz wypłaci pieniądze, pytanie tylko po jakim czasie.
Pomijam gwarancje SKOK-ów bo tam mechanizm gwarancyjny nie jest pewny, od tak jakbyś sam gwarantował, że w przypadku upadłości wypłacisz wszystko klientom.
|
|
|
#276 | |
|
coraz chudszy
|
Cytat:
jest polbank na tej liscie? nie sprawdzaj: nie ma ![]() i zreszta nie wazne czy jest czy nie ma: bo jak jakis bank upadnie to i BFG niepomoze. takie moje zdanie.
|
|
|
|
#277 |
|
Legionista
|
Polecam Polbank konto mam od dłuższego czasu a lokaty 3m ciągle odnawiam jak jest stałe 9%. POLECAM!
Nie ma co się bać o te fundusze gwarancyjne, dopiero jakby wszyscy klienci banku zaczeli wypłacać swoją kasę to wtedy by każdy bank upadł. |
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Legionista
|
Cytat:
Natomiast fundusz gwarancyjny będzie miał problem z wypłatą jak upadnie duży bank.
|
|
|
|
#279 | ||
|
Legionista
|
Cytat:
to tak jak kiedyś było z daewoo - mnóstwo ludzi kupowało,bo tańsze i nikt się nie zastanawiał czy za 10 lat daewoo padnie czy nie ![]() Cytat:
|
|
|
|
#280 | |
|
coraz chudszy
|
Cytat:
ps. wczoraj pisalem w tym temacie potencjalnie "post roku 2009" ale IE sie zjebał i **** wszystko strzelil. Jak znajde jeszcze raz siły aby nadziergac to od nowa, co w perspektywie długoterminowej może się wydarzyc to napisze. bardziej chodzilo o polityke lokat i ich oprocentowania na najblizsze miesiace i dłuzej.
|
|
|
|
#281 | |
|
coraz chudszy
|
Cytat:
Powoli zapominamy o 7-8-9% na rok. Moze sie okazac ze jak jakis bank wyskoczy po cichu czy głosniej z lokata 6-7% na 2 lata to moze byc dobra oferta.
wożę się jakbym miał milion wyjazdów Ostatnio edytowane przez Kijek : 10-02-2009 - 10:28. |
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
Legionista
|
no dobra bankowcy, to gdzie teraz dają najlepszy % na 3-mies. lokatę?
|
|
|
#283 |
|
coraz chudszy
|
Szczere 6.7% w banku dla "chlopow", BGŻ
![]() a pozatym to Dominet 8.1% Meritum 7.5% Allianz 7.2%
wożę się jakbym miał milion wyjazdów Ostatnio edytowane przez Kijek : 24-02-2009 - 09:14. |
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Legionista
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#285 |
|
Legionista
|
Polbank ma 7% jeszcze, ale nie jestem pewien czy na 3 miechy, czy na więcej.
|
|
|
#286 |
|
Legionista
|
ktoś moze wypowiedziec sie na temat konta Direct w ING?
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Legionista
|
Nie chcę zakładać nowego tematu, a że ten wydał mi się najodpowiedniejszy, to piszę tutaj.
Macie jakieś doświadczenia z rekomendacjami dotyczącymi akcji? Dzisiaj przeczytałem rekomendację DM BZ WBK z 19 marca dla Torfarmu. Cena akcji z 19 marca: bodajże 33.75 zł. Rekomendacja: kupuj. Dzisiejsza cena: 40zł. Zdaje sobie sprawę, że nie ma żadnej reguły, w tych instytucjach pracują ludzie, którzy mogą się mylić, a poza tym istnieje tysiąc nieprzewidywalnych czynników, które mogą mieć wpływ na cenę akcji. Po prostu chcę poznać Waszą opinię na ten temat. Być może macie jakieś doświadczenia. |
|
|
|
|
|
#288 |
|
coraz chudszy
|
Tak naprawde z rekomendacjami na gieldzie jest tak samo jak z typami u buka na jakis stronach.
Jesli chcesz to mozesz je czytac tylko jako uzupelnienie swoich wiadomosci bo z nimi to jest naprawde roznie. Moze sie spotkac ze w DM X mowia "kupuj" a za rogiem w Y mowia "sprzedawaj". Napewno sie przydaja ale zeby sie opierac tylko na nich nie polecam. Ps. nie wiem ktory jest dobry a który zły.
|
|
|
#289 |
|
Legionista
|
Kijek a na dzień dziejszy jak to wygląda? gdzie jest najwyższy % na 3-mies. albo na 6 (stałe oprocentowanie)?
|
|
|
#290 |
|
coraz chudszy
|
Meritum 3M 6.6%
Dominet 3M 6.5% 6M 5.55% (powyzej 100.000 3M 6.60% 6M 5.75%) Allianz 3M 6.5% AIG 3M 6.5% 6M 6.9% Polbank 3M 6.25% Toyota 3M 6.2% Kredyt Bank 3M 6% Getin 3M 6.0% Volkswagen 3M 5.85% BGZ 3M 5.25% ( u nas jest konkurs jak sie opisze wlasne marzenia to mozna wygrac sztabke złota warta teraz kolo 12000. Przwodniczacym komisji ktora bedzie to oceniac jest osoba ktora siedzi jakies 3.5metra obok mnie - wiec sie skonczy ze ja bede musial czytac ten bełkot. Wiec ... )
wożę się jakbym miał milion wyjazdów Ostatnio edytowane przez Kijek : 25-04-2009 - 10:21. |
|
|
|
|
|
#291 | |
|
coraz chudszy
|
Cytat:
Jakie ominałem? Aliora? PKO BP? BOŚ?
|
|
|
|
#292 |
|
coraz chudszy
|
DB, Raiffeisen, Alior całkowity przypadek ale w sumie przez przypadek ale i celowo
![]() Pracujac w Banku gdzie coraz wiecej ludzi z przeszloscia z WBK mozna tez rozne rzeczy uslyszec. Niby to tylko hajs na 3m niby bz wbk wiec spokoj ale kto wie czy za miesiac wlasciciel nie bedzie inny. Ale do bledu sie przyznaje te 4 ominałem + Nordee, calkowity przypadek - mimo wszystko. ledwo po wstaniu bez sniadania, z pamieci i tak calkiem niezle ![]()
|
|
|
#293 |
|
coraz chudszy
|
Poniewaz czasem pytaja o rachunki inwestycyjne. To rozgladajac sie za nowym dla siebie zerknałem na ofertę wszystkich domów maklerskich.
Zestawienie: Alior - prowadzenie 0zł, zlecenie przez neta min 3zł DNB Nord - prowadzenei 60zł (rocznie), zlecenie przez net 1.3% +2zł Bossa - prowadzenie 0zł, zlecenie przez net 5zł BZ WBK - prowadzenie 55zł (rocznie), zlecenie 0.39% Citi - 12zł (rocznie) do 5.000 1zł + 0.015% (miesiecznie) od nadwyzki powyzej 5000 (do 500.000) reszta ma juz duzo mniej atrakcyjnie.
|
|
|
#294 |
|
Legionista
|
ING <26 0 zł za prowadzenie , zlecenie 6 zł.
Ciekawa oferta Aliora. |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Legionista
|
mbank
bez haków - wszystko 0 zeta ps. jak by ktos chiał załozyc konto w mbanku i zarobic kilkadziesta złotych zapraszam na priv po szczegoly
|
|
|
#296 |
|
Legionista
|
Jak się zapatrujecie na akcje Bogdanki? Wiecie jakie jest zainteresowanie graczy indywidualnych?
|
|
|
|
|
|
#297 |
|
Legionista
|
Szukam lokaty na 6 miesięcy, aby wplacic wieksza kwotę, a wyplacic jeszcze wieksza
. Znalazłem Direct+ Internet 6M w AIG Bank Polska SA na 6,6%. Orientuje się ktoś z bankowców czy to jest sensowne, czy jakis inny bank oferuje lepszą lokate?
|
|
|
#298 |
|
Legionista
|
Ja również poszukuję jakiejś ciekawej lokaty na większą sumę. Może być nawet na 9 miechów. Przykładowo Direct Internet + ma 6,8%. Są lepsze propozycje obecnie?
|
|
|
|
|
|
#299 |
|
Legionista
|
|
|
|
#300 |
|
coraz chudszy
|
A ja powiem cos innego, jebac zwykle lokaty.
Ten Bank ktory sie obudzil w odpowiednim momencie i wprowadzil do oferty lokaty inwestycyjne itp to dobry pomysl na najblizsze miesiace. Niestety nie sa to produkty krotkoterminowe ale np produkt oferowany przez BRE dla prywtnej bankowosci jest interesujacy ( min. kwota jak ktos ma 25.000 ). takie produkty to min rok a nawet wiecej. Prawdopodobnie na takiej lokacie bedzie mozna zarobic wiecej niz na zwyklej o stałym/zmiennym oprocentowaniu aka. klasycznej. A jeszcze wiecej bedzie mozna zarobic na giełdzie. Wniosek: polecam akcje, bardzo dobry moment, sa jakies korekty nieduze i pewnie bedzie jeszcze jedna ale wyglada na to ze gorzej juz nie bedzie niz było. Mozna kupowac, sam myslalem o kredycie na zakup akcji ale chyba sie wstrzymam. W długim terminie (2-3letnim) wyglada na to ze wiele spółek pozwoli zarobic. Ps. dzis dostalem smsa z citi lokata 6M z "nowych srodków" przez najblizszy tydzien na 6.6% bodajze, a w necie maja lokate na 3M za 6%. Jak wszyscy zamykaja kramik z prezentami to oni sie obudzili.
wożę się jakbym miał milion wyjazdów Ostatnio edytowane przez Kijek : 16-06-2009 - 22:14. |
|
|
|