![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
|
#391 |
|
Zagłębiak
|
Jeśli jest na forum jakiś doradca finansowy lub też osoba zorientowana w świecie finansów to bardzo proszę o priv!
|
|
|
#392 |
|
Legionista
|
Muszę założyć konto firmowe - moze jakiś spec by doradził coś?
Interesuje mnie bank, gdzie zakładają "od ręki" i będę ponosił mało opłat ![]()
|
|
|
|
#393 |
|
coraz chudszy
|
Najtansze dla firm (tutaj w gre wchodzi rowniez jakie obroty beda firmy):
- BPH - ING - Citi - BGŻ - KredytBank - Millenium - BOŚ (kolejność przypadkowa całkiem)
wożę się jakbym miał milion wyjazdów Ostatnio edytowane przez Kijek : 25-11-2009 - 11:16. |
|
|
|
|
|
#394 |
|
Legionista
|
mBank tez jest darmowy jesli chodzi o prowadzenie i przelewy do ZUS i US, pozostałe przelewy 1zł.
|
|
|
#395 |
|
Legionista
|
a nie 0,50zl?
![]() indywidualne na pewno. Moze firma 1 zl. ![]()
|
|
|
#396 |
|
coraz chudszy
|
W wielu bankach przelewy do ZUS/US sa za 0zł.
Otwierajac takie konto warto tez pomyslec co pozatym Bank oferuje w ofercie dla firm. Czyli np: dostepnosc karty kredytowej, dokumenty wymagane do kredytu gotówkowego? I wiele innych opcji dla firm. A nie tylko gdzie jest konto za 0zł a za rogiem za 5zl i to juz nie fajnie.
|
|
|
#397 |
|
Legionista
|
|
|
|
|
|
|
#398 | |
|
coraz chudszy
|
W dzisiejszym przgladzie prasy bankowej cos takiego
Cytat:
|
|
|
|
#399 |
|
Legionista
|
Męczą mnie o wybranie funduszu emerytalnego. ZUS przysłał pisemko, do 10 stycznia mam podpisać umowę, albo oni zrobią to za mnie, przydzielając fundusz drogą losową.
Ktokolwiek z forumowiczów zna się na temacie i mógłby przedstawić jak kobyle, krok po kroku językiem białego człowieka który z funduszy jest optymalny? Rzecz w tym, że jeszcze się uczę i nie zanosi się, a żebym w przeciągu dwóch najbliższych lat zatrudnił się na stałe. I z czego ja mam płacić składki (bo takowe obowiązują, o ile się nie myle). Co do moich oczekiwań od ofe, to mają robić wsio za mnie, co bym nie musiał dymać do nich podpisać byle świstek. A, no i mają zrobić ze mnie milionera, żebym mógł coś na tej emeryturze pożyć ![]() (Sory, że w tym temacie. Wydaje mi się, że już na forum pojawił się temat ofe, ale mi wyszukiwarka nie hula ;/)
|
|
|
#400 |
|
Legionista
|
może to ci coś pomoże
http://www.portalfinansowy.pl/najlepsze_ofe ja kiedyś miałem generali tylko pod nazwą Zurich(kiedys tak ten fundusz się nazywał) słabo im szło i zmieniłem na CU i osobiście jestem zadowolony...chociaż podobno Polsat też jest stabilny
|
|
|
#401 |
|
Legionista
|
Nie ma czegoś takiego jak optymalny fundusz. W perspektywie 40 lat pracy każdy osiągnie mniej więcej podobne wyniki, a teraz możemy porównywać jedynie historyczną stopę zwrotu co nie znaczy, że powtórzy się ona w przyszłości. Ciekawe wyniki ma Generali, Polsat, ale w necie jest mnóstwo porównań z których możesz skorzystać, a i sam fundusz możesz potem zmienić.
Co d składek to sie nie bój, odprowadza je zus w wysokości bodaj 7% od płaconej przez ciebie składki emerytalnej w przypadku kiedy pracujesz, jak przez jakiś czas nie będziesz nigdzie zatrudniony składka po prostu nie jest odprowadzana.
|
|
|
#402 |
|
Legionista
|
Ja polecam konto z lokatą nocną w Alior Bank:
-darmowe prowadzenie konta -opłata za kartę 3zł miesięcznie -darmowe przelewy przez internet -darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów -połowa pieniędzy z konta w nocy 22-6 zarabia 5,6% w skali roku Przyjemne jest również konto internetowe w ING Banku. |
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Portowiec
|
Cytat:
![]() OFE możesz za free zmieniać co 2 lata czyli dzisiejszy wybór OFE nie zamyka Ci drogi do zmiany OFE za x czasu. Jak zapiszesz się do jakiegoś OFE to w sumie nie ma potrzeby podpisywania jakiś duperel w trakcie. Raz do roku przyślą Ci informację jakie kokosy masz odłożone na koncie w OFE ![]() Jak będziesz chciał to ja mogę Cię zapisać do Generali, Allianzu bądź Aegona. Dokładnie do OFE idzie 7,3%, w ZUSie zostaje 12,22%...
"My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. (...) Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor." Józef Beck http://westside1948.blogspot.com/ Wszystkie harde bandy zjednoczone w siłę Pogoniarskiej propagandy! |
|
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Legionista
|
Cytat:
http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,..._prowizje.html |
|
|
|
|
|
|
#405 |
|
Legionista
|
UU to bedzie trzeba zamknac konto
nawet miesiac go nie mialem ![]()
|
|
|
#406 | |
|
Legionista
|
Dziękuje Panowie.
Najważniejsze, że nie będe musiał rezygnować z piwa żeby mieć na składkę. No i możliwość zmiany funduszu też gicio. Cytat:
![]()
|
|
|
|
#407 | |
|
Legionista
|
Cytat:
) albo kierując tam swoje wynagrodzenie/stypendium. Także można dać radę ![]()
|
|
|
|
#408 |
|
Legionista
|
Alior przejał zzakupy na raty w IKEI. Dla ciekawostki podam, ze tylko w jednej IKEI na śląski 6 tys osob wzielo cos na raty w IKEI = Aliorze. Tak wiec wiedza co czynia.
Ostatnio edytowane przez Orzeł : 29-12-2009 - 18:54. |
|
|
|
|
|
#409 |
|
coraz chudszy
|
"przejał" to nienajlepsze słowo.
Raczej poprostu zwyczajnie w zyciu kupił od Banku HSBC baze kredytobiorców. Ponieważ wczesniej to HSBC obslugiwało kredyty gotówkowe i karty kredytowe wydane za pośrednictwem Banku HSBC, ktory to generalnie (z)gasił w Polsce swiatło jesli chodzi o bankowość detaliczną/consumer finance. Zwyczajnie pozyskał baze klientów od innego banku. W podobnej sytuacji stał Santander Bank, ale on wybrał inną drogę. |
|
|
|
|
|
#410 |
|
Legionista
|
Nie znam tej sytuacji od podszewki bo to nie moja para kaloszy. Wiem natomiat ze robia akcje w IKEAch i pracownicy oferuja te kredyty.
|
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Legionista
|
Cytat:
![]() 4 operacje karta dotyczą kredytówki, w przelewanie wynagrodzenia itp karty debetowej. Zasadniczo bank premiuje aktywnych klientów, a nie skoczków którzy dla każdej złotówki pójdą do konkurencji. Czy słusznie- czas pokarze? Natomiast autor tego artykuły z wyborczej to niezła gnida i kłamca, ale to już inna historia.
"To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!" Bynajmniej to nie przynajmniej! "Tusk jest jak wódka, obiecuje przyjemność, a i tak kończy się kacem." Ostatnio edytowane przez Kawa : 29-12-2009 - 20:10. |
|
|
|
|
|
|
#412 | |
|
coraz chudszy
|
Cytat:
Lepiej miec 1 jedno = klienta, któremu wpływa na to konto hajs, robi trx karta, ma jedno zlecenie stalei i robi dwa przelewy miesiecznie niz 2, 3 konta na ktorych nic sie nei dzieje. A jak nie korzystaja to niech bula 1-2-3-5 pln. I nawet w koncu Alior to zczail. I nawet jesli troche klientow straci to i tak zadowolony bedzie. Ostatnio edytowane przez Kijek : 29-12-2009 - 20:17. |
|
|
|
|
|
|
#413 |
|
Legionista
|
Mi tego wytłuszczać nie musisz
![]()
|
|
|
#414 | |
|
Legionista
|
Cytat:
plus te dodatkowe 4 zł obowiązują od 19 roku życia, to mam nadzieję dobrze skumałem no i jedyna "dziura" w tej polityce Aliora (przynajmniej moim zdaniem) dotyczy właśnie ludzi młodych, którzy studiują i jeszcze nie pracują, ale niekoniecznie mają stypendia ![]() A Alior i tak pozostaje ciągle jednym z tańszych kont. Miła pani Agnieszka wyliczyła mi, że żeby konto samo zarabiało na te opłaty (5 zł) to trzeba tam lekko ponad 2 tysie trzymać.
|
|
|
|
#415 |
|
Legionista
|
No w przypadku nieuków pozostaje wpływ 1 tysia na konto
![]() ps. W którym oddziale ta miła Agnieszka?
|
|
|
#416 |
|
coraz chudszy
|
|
|
|
|
|
|
#417 |
|
Legionista
|
To, że miła to nie znaczy, że od razu chcielibyście foty oglądać
![]() Przy Jana Pawła ![]()
|
|
|
#418 | |
|
Portowiec
|
Cytat:
![]()
"My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. (...) Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor." Józef Beck http://westside1948.blogspot.com/ Wszystkie harde bandy zjednoczone w siłę Pogoniarskiej propagandy! |
|
|
|
|
|
|
#419 |
|
coraz chudszy
|
Brunetka ?
![]() Aczkolwiek to nie wyklucza ze jest fachowcem, profesjonalistka i zna sie na swojej robocie ![]() Ostatnio edytowane przez Kijek : 30-12-2009 - 00:39. |
|
|
|
|
|
#420 |
|
Legionista
|
Kijek zaczynam się bać Twoich kmwtw pdk i różnych takich
![]()
|