Forum Kibiców Legii Warszawa
Pajacyk
Serwis LegiaLive!

Wróć   Forum Kibiców Legii Warszawa > Po Godzinach > Hyde Park
Zarejestruj się FAQ Lista użytkowników Kalendarz Zaznacz Przeczytane Fora

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 30-12-2009, 01:07   #421
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Napisał Endrju Zobacz post
Kijek zaczynam się bać Twoich kmwtw pdk i różnych takich
To była banalna zagadka

http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/p...ue&agency=true

Ja nie jestem fanatykiem Alior Banku, gdyby nie to ze mieli duuuzo pieniedzy na reklame to by egzystowali jak Allianz Bank.
A tak narobili troche szumu poprzez reklamy, poprzez troche media - art. sponorowane (95% bankow to robi - moj tez.), duzo poprzez szum generalnie ze wchodza, otwieraja sie. Cos jak kiedys Heyah kiedys etc.

Pewnym jest ze nie da się byc najlepszym we wszystkim, i tak myslalem że gorzej beda "zyć" niż teraz.

Ostatnio edytowane przez Kijek : 30-12-2009 - 01:12.
Kijek jest teraz aktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 30-12-2009, 01:28   #422
Endrju
Legionista

Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Endrju
Cytat:
Napisał Kijek Zobacz post
To była banalna zagadka

http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/p...ue&agency=true

Ja nie jestem fanatykiem Alior Banku, gdyby nie to ze mieli duuuzo pieniedzy na reklame to by egzystowali jak Allianz Bank.
A tak narobili troche szumu poprzez reklamy, poprzez troche media - art. sponorowane (95% bankow to robi - moj tez.), duzo poprzez szum generalnie ze wchodza, otwieraja sie. Cos jak kiedys Heyah kiedys etc.

Pewnym jest ze nie da się byc najlepszym we wszystkim, i tak myslalem że gorzej beda "zyć" niż teraz.
ależ mają robrajające te opisy, Kijek też masz takie u siebie ?

ja fanatykiem może też nie, chociaż swego czasu ich oferta dla klientow inydwidualnych trochę się wyróżniała , ale widze, ze jak zdobyli juz jakas tam pule klientów, to zaczynaja troche zbierać plony. W końcu za coś temu Wojtkowi 6 baniek rocznie płacą
stare 30-12-2009, 02:49   #423
bkt
Legionista

Awatar bkt

Powiem tak. 5 zl za korzystanie ze wszystkich bankomatow to moze nie sa wielkie pieniadze, ale chyba wystarczy mi mbank za calkiem darmo. Assistance zwiazane z samochodami jest dla klientow ktorzy maja produkt w postaci karty kredytowej, a uslugi consierge mnie w ogole nie interesuja. Jednym slowem czy jest w PL jakis kurde normalny, sensowny bank? Moim zdaniem nie.

ITI ********** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 wrzesien 2008 -[*] KP ITI[*]

Lubisz pie.dolic? Pie.dol ITI.
bkt jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 30-12-2009, 03:20   #424
dostojny kocur
Portowiec

Awatar dostojny kocur

A jak teraz oferta Deutsche Banku wygląda jeśli chodzi o klientów indywidualnych, bo wahałem się między Nim a Aliorem i chyba odstraszyła mnie nazwa Deutsche, szósty zmysł.
stare 30-12-2009, 07:30   #425
Kawa
Legionista

Cytat:
Napisał Sosen Zobacz post
Nie będę się odnosił do wszystkiego bo w dużej części to racja, ale... z ta ofertą zerową dla firm to troszkę pojechałaś.
Nie wiem także czemu uważasz, że na mniejszej ilości aktywnych klientów bank nie pociągnie? Deutsche też na ilość zbytnio nie idzie z tego co wiem i pozycjonuje się raczej w górnej części rynku.

bkt assistance nie dotyczy samochodu i karty krdytowej

Bynajmniej to nie przynajmniej!

"Tusk jest jak wódka, obiecuje przyjemność, a i tak kończy się kacem."
Kawa jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 30-12-2009, 10:58   #426
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Napisał Ziemniak_mks Zobacz post
A jak teraz oferta Deutsche Banku wygląda jeśli chodzi o klientów indywidualnych, bo wahałem się między Nim a Aliorem i chyba odstraszyła mnie nazwa Deutsche, szósty zmysł.
Bez zmian czyli bardzo dobrze.

Konto internetowe - 0 zł za prowadzenie, 0 zł za przelewy przez internet, 0 zł za wypłatę ze wszystkich bankomatów, 0 zl za kartę do konta (pod warunkiem dokonania 1 transakcji).

Dodatkowo otwieraja konto oszczednosciowe 4.55% (oczywiscie to jest zmienne i zgodnie z polityką depozytowo-odsetkową wszystkich banków skutecznie obnizane).
stare 30-12-2009, 14:04   #427
bkt
Legionista

Awatar bkt

Ktos tu pracuje w DB? Poprosze info na priv.

ITI ********** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 wrzesien 2008 -[*] KP ITI[*]

Lubisz pie.dolic? Pie.dol ITI.
bkt jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 05-01-2010, 20:01   #428
dostojny kocur
Portowiec

Awatar dostojny kocur

Juz w Aliorze mam od wakacji, narazie zmieniać nie będę.

Maja wiecej placówek w Szczecinie, a często robię wpłaty w oddziałach.

A te 9 zloty miesięcznie, jak już ktoś wyżej pisał wystarczy mieć, jakieś większe zaskórniaki i jest za darmo.
stare 06-01-2010, 19:47   #429
Bold
Legionista

Awatar Bold

Witam.
Mam problem, mam nadzieje że pomożecie.
Jestem posiadaczem Superkonta Student w banku PKO BP.
Zrezygnowałem z nauki 30 października, niestety zapomniałem poinformować o tym bank. Czy grożą mi z tego tytułu jakieś konsekwencje?
Znalazłem gdzieś umowę tego rachunku oszcz.-rozl.
Paragraf 2 mówi o tym że strony uzgadniają, że PKO prowadzi konto tylko dla studentów, uczniów szkół pomaturalnych. No i co teraz?
Nie znalazłem zapisu mówiącego o tym że po zrezygnowaniu z nauki muszę bezzwłocznie poinformować o tym bank.
Umowa kończy mi się dopiero we wrześniu. Mam się nie wychylać z tym moim przerwaniem studiów?
stare 06-01-2010, 19:49   #430
Kijek
coraz chudszy

Zazwyczaj takie konta prowadzone sa dla studentow lub do ukonczenia 26 roku zycia.

Wiec napewno sie dowiedz jak jest w przypadku tego konta.

Generalnie nie wychylaj sie.

Wiem ze PKO ( i kilka innych bankow) blokuje konta dla ludzi ktorzy koncza 18 rok zycia i nie zmienili konta na inne ale w przypadku kont studenckich o takich sytuacjach nie slyszalem
stare 06-01-2010, 20:00   #431
Bold
Legionista

Awatar Bold

Cytat:
Zazwyczaj takie konta prowadzone sa dla studentow lub do ukonczenia 26 roku zycia.
Wiec napewno sie dowiedz jak jest w przypadku tego konta.
Paragraf 2.1
"Strony uzgadniają, że PKO BP prowadzi Superkonto Student wyłącznie dla posiadacza rachunku będącego studentem szkoły wyższej, szkoły posiadającej status uczelni wyższej, uczniem szkoły pomaturalnej lub policealnej, który nie ukończył 26 roku życia."

Rozumiem to tak że pomimo tych moich 22 lat nie będąc studentem nie mogę korzystać z tego konta.

Cholera. Chciałem starać się w tym moim banku o małą pożyczkę (2000 PLN) i zmienić adres korespondencyjny. Jak tam teraz pójdę i poproszą mnie o legitymację to chyba wybiegnę przez zamknięte drzwi.

Skoro już tu napisałem i najprawdopodobniej będę zmuszony do zrezygnowania z mojego dotychczasowego konta zastanawiam się nad rozsądną alternatywą.
Pracuję na umowę-zlecenie - dochód 1200-2000 miesięcznie. W sklepach praktycznie zawsze płacę kartą. Przydała by się też obsługa przez internet.

Ostatnio edytowane przez Bold : 06-01-2010 - 20:09.
Bold jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 06-01-2010, 20:01   #432
Kijek
coraz chudszy

Jak nie jestes pewien to zadzwon na infolinie albo pojdz do oddziału jako potancjalny klient i zapytaj czy musisz byc studenetem zeby miec to konta.
stare 06-01-2010, 20:10   #433
Vasyl81
Legionista

To ja też poproszę o radę. Mam jakieś 5-7 tysięcy PLN , które w chwili obecnej nie są mi do niczego potrzebne. Chciałbym je gdzieś ulokować na max. 6 miesięcy i jednocześnie po tym okresie pomnożyć ww. kwotę.
Vasyl81 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 06-01-2010, 20:26   #434
Kawa
Legionista

Bold lepszy od PKO BP to będzie chyba każdy bank na rynku

Vasyl, jak chcesz zarobić to fundusze, jak "przetrzymać" pieniądze to lokata, z tym, że fundusz przy tak krótkim okresie będzie ryzykowny.

stare 06-01-2010, 20:52   #435
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Napisał Kawa Zobacz post

Vasyl, jak chcesz zarobić to fundusze, jak "przetrzymać" pieniądze to lokata, z tym, że fundusz przy tak krótkim okresie będzie ryzykowny.
Szczegolnie ze kazdy analityk mówi ze 2010 nie bedzie juz tak dobry na fundusze akcyjne jak 2009, gdzie byly fundusze ktore zarobili nawet po 90%. W 2010r z tego co mozna poczytac nie ma sie co spodziewac chociazby 30%.

Teraz w fundusze 10.000 bym nie wsadzil no chyba ze liczysz sie z tym ze mozesz stracic 10%-20%.

Ja troche zainwestowalem takze ostatnio, czyli uwazam ze na gorce ale zdaje sobei sprawe ze na mieszkanie z tego hajsu nie zarobie.
stare 06-01-2010, 21:36   #436
zbinky
Legionista

Awatar zbinky

dobra panowie bankowcy

interesuje mnie faktoring

w jakim banku mogę dostać rozsądne warunki - i przede wszystkim liczyc na w miarę uczciwe i "niekrwiopijcze" podejscie do tematu

od razu mowie, ze mialem nieprzyjemnosc wspolpracowac w tym temacie z Raiffeisenem i nigdy wiecej

edit: PogońFaN(online.pl) - PW poszlo

Ostatnio edytowane przez zbinky : 06-01-2010 - 22:11.
zbinky jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 06-01-2010, 21:46   #437
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Napisał zbinky Zobacz post

od razu mowie, ze mialem nieprzyjemnosc wspolpracowac w tym temacie z Raiffeisenem i nigdy wiecej
Jesli nie Raiffeisen to Fortis, BZ WBK, Pekao, ING, BRE, Getin.

Szczegołów nie znam a mowiac szczerze kompletnie sie na faktoringu nie znam. Wiem ze cos takiego istnieje i gdzie.

Ostatnio edytowane przez Kijek : 06-01-2010 - 21:48.
stare 06-01-2010, 22:01   #438
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

zbinky - napisz mi na priv albo tutaj na ogólnym jaki rodzaj faktoringu Cię interesuje, co Ci nie pasowało w Raiffeisenie(dziwne, bo kojarzyli mi się jako bank stricte przyjazny firmom) a w piątek jak będę w WBK to zagadam kobitkę, z którą współpracuję.

http://westside1948.blogspot.com/

Wszystkie harde bandy zjednoczone w siłę Pogoniarskiej propagandy!
Bugi B. jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 07-01-2010, 09:50   #439
jasin
Legionista

Awatar jasin

Cytat:
Generalnie nie wychylaj sie.
dokładnie. ja już kilka ładnych lat po studiach a konto nadal studenckie :P

raz nawet baba w oddziale spojrzała do kompa i mnie mówi "Pan to chyba studentem już nie jest", a ja: "no już nie..." ona: "to trzeba zmienić konto" a ja: " no dobra. a Pani ogólne warunki tego konta? Bo zanim się zdecyduje, to chciałbym wiedzieć co i na jakich warunkach podpisuje..." Baba przyniosła taka książeczkę zapisaną drobnym drukiem. Siedzę i czytam, strona po stronie. Kolejka w **** się zrobiła. No i ona sama mi powiedziała, żebym może poszedł do domu i się zastanowił nad tym warunkami i jak już przemyślę, na które konto chce zmienić, to żebym przyszedł podpisać aneks

no i w ten sposób konto zostało nadal studenckie :P
stare 07-01-2010, 18:54   #440
Kijek
coraz chudszy

Wystarczy ze bank gdzie to masz sie wkurwi i zrobi jakies szybka czyli blokade rachunków na tych klientach ktorzy ukoczyli 26 rok zycia. Wtedy bedziesz mial problem...

A to dla banku zaden problem.
Generuje baze klientów ktorzy posiadaja konto studenckie i ukoczyli 26 lat. Wrzucaja do systemu informatycznego, ktos klika myszka i Jasin zostaje bez kasy.

Ostatnio edytowane przez Kijek : 07-01-2010 - 21:22.
stare 07-01-2010, 21:51   #441
Kijek
coraz chudszy

Ok dowiedzialem sie tu i ówdzie.

Niekoniecznie zablokuja konto tylko poprostu nie wznawiaja karty płatniczej bo zakonczeniu jej waznosci do konta. W ten sposob "zmuszaja" wlasciciela do przyjscia do oddzialu i wymiany konta.

Gorzej jak w tym czasie bedziesz na srodku plazy w Egipcie, kolejce w Tesco 23 grudnia tudziez nie wiem co jeszcze.
stare 07-01-2010, 21:53   #442
jasin
Legionista

Awatar jasin

Cytat:
Wystarczy ze bank gdzie to masz sie wkurwi i zrobi jakies szybka czyli blokade rachunków na tych klientach ktorzy ukoczyli 26 rok zycia. Wtedy bedziesz mial problem...

A to dla banku zaden problem.
Generuje baze klientów ktorzy posiadaja konto studenckie i ukoczyli 26 lat. Wrzucaja do systemu informatycznego, ktos klika myszka i Jasin zostaje bez kasy.
Przykro mi, ale nie mogą tego zrobić. Jak ja podpisywałem umowę o rachunek, to tam jak byk jest że każda zmiana warunków wymaga moje pisemnej akceptacji. Więc mogą mi nafiukać i grzecznie prosić, żebym a) zrezygnował w ogóle z konta b) przyklepał warunki nowego konta.

teraz jest może inaczej, ale cóż
stare 07-01-2010, 21:55   #443
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

Cytat:
Napisał Sosen Zobacz post
Nie bądź taki skromny, pochwal się jaki to Bank

http://westside1948.blogspot.com/

Wszystkie harde bandy zjednoczone w siłę Pogoniarskiej propagandy!
Bugi B. jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 07-01-2010, 21:55   #444
jasin
Legionista

Awatar jasin

Cytat:
Ok dowiedzialem sie tu i ówdzie.

Niekoniecznie zablokuja konto tylko poprostu nie wznawiaja karty płatniczej bo zakonczeniu jej waznosci do konta. W ten sposob "zmuszaja" wlasciciela do przyjscia do oddzialu i wymiany konta.
hmm.. ciekawe; jak do tej pory karty bezproblemowo przysyłali mi pocztą. Tera mam ważną do 2012... wtedy to już będzie, no nie ważne ile, ale w ch.j od ukończenia studiów...
stare 07-01-2010, 21:57   #445
jasin
Legionista

Awatar jasin

Cytat:
biorąc pod uwagę, że prawie nic na tym koncie nie ma, to luz
stare 07-01-2010, 22:00   #446
Kawa
Legionista

Cytat:
Napisał jasin Zobacz post
Przykro mi, ale nie mogą tego zrobić. Jak ja podpisywałem umowę o rachunek, to tam jak byk jest że każda zmiana warunków wymaga moje pisemnej akceptacji. Więc mogą mi nafiukać i grzecznie prosić, żebym a) zrezygnował w ogóle z konta b) przyklepał warunki nowego konta.

Jednocześnie mógł być paragraf, że to konto przysługuje Ci do tego i tego momentu, a potem zmienia się w jakieś inne, na co nikt twojej zgody nie potrzebuje.

btw nie wiem o co te dysputy, jasinowi jest dobrze w PKO, podejmuje jakieś tam minimalne ryzyko żeby nie stracić przywileju posiadania rachunku w archaicznym potworku i jest git

stare 07-01-2010, 22:00   #447
Kijek
coraz chudszy

Cytat:

A w warunkach prowadzenia konta nie masz nic napisane ze rachunek prowadzony jest np. do ukonczenia 26 roku zycia ?

Nie znam tresci kazdej umowy bankowej na pamiec co do kont we wszystkich bankach ale nie jestem pewien czy to nei jest ograniczone prawem bankowym tudziez innym szitem o tym ze bank moze "wypowiedziec umowe rachunku bez podawania przyczyny" albo poprostu zablokowac twoj rachunek ze wzgledu na ze niespelniasz warunkow do prowadzenia rachunku na ktory podpisales umowe.

Tyle wiem ze jak Ci zablokuja ten rachunek albo wstrzymaja wydanie nowej karty do konta to beda mieli racje.

Cytat:
biorąc pod uwagę, że prawie nic na tym koncie nie ma, to luz
Ale luz jesli nie jest to twoje jedyne konto, albo nie konto glowne to jasne ze moga cie pocalowac w dupe.

Zreszta nie rozumiem ludzi ktorzy maja cokolwiek z tym bankiem wspolnego (oprocz bardzo duzej liczby bankomatów).

Ostatnio edytowane przez Kijek : 07-01-2010 - 22:02.
stare 07-01-2010, 22:02   #448
Kawa
Legionista

Cytat:
Nie znam tresci kazdej umowy bankowej na pamiec co do kont we wszystkich bankach ale nie jestem pewien czy to nei jest ograniczone prawem bankowym tudziez innym szitem o tym ze bank moze "wypowiedziec umowe rachunku bez podawania przyczyny" albo poprostu zablokowac twoj rachunek ze wzgledu na ze niespelniasz warunkow do prowadzenia rachunku na ktory podpisales umowe.
Chyba wszędzie jest taki zapis.

stare 08-01-2010, 01:39   #449
Bold
Legionista

Awatar Bold

Też mnie to zastanawia. Ja jednak siedzę cicho. Byle do października.
stare 08-01-2010, 07:41   #450
jasin
Legionista

Awatar jasin

Cytat:
Napisał Kawa Zobacz post
Jednocześnie mógł być paragraf, że to konto przysługuje Ci do tego i tego momentu, a potem zmienia się w jakieś inne, na co nikt twojej zgody nie potrzebuje.
nie mam takiego zapisu

Cytat:
btw nie wiem o co te dysputy, jasinowi jest dobrze w PKO, podejmuje jakieś tam minimalne ryzyko żeby nie stracić przywileju posiadania rachunku w archaicznym potworku i jest git
tzn. powód jest inny, patrz odp. na post Kijka

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania