Forum Kibiców Legii Warszawa
Pajacyk
Serwis LegiaLive!

Wróć   Forum Kibiców Legii Warszawa > Po Godzinach > Hyde Park
Zarejestruj się FAQ Lista użytkowników Kalendarz Zaznacz Przeczytane Fora

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28-01-2010, 16:13   #481
Kubal
Legionista

Awatar Kubal

Cytat:
Napisał PogońFaN(online.pl) Zobacz post
ale po co chcesz iśc do Polbanku drugi raz jak już info masz?(info mam bezpośrednio z placówki, z która współpracuję)
Edytowałem posta zanim napisałeś Dzięki za info.
stare 02-02-2010, 11:28   #482
Kijek
coraz chudszy

Z plotek zasłyszanych, które mogą dotyczyć wszystkich (wiekszości bankow) a wielu juserów kart może to zainteresować - w najblizszym czasie może nastapić znaczna obnizka opłat za wypłatę hajsu z bankomatów innych niż wasz bank.
stare 01-03-2010, 19:17   #483
Paluch
Legionista

Awatar Paluch

Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Paluch
Kijek masz jakies info na temat produktów inwestycyjnych o niskim poziomie ryzyka z wpłatami miesięcznymi?
stare 01-03-2010, 19:19   #484
Kijek
coraz chudszy

Uhohohoho i frytki do tego ? i 70% rocznie zarobku ?

Ostatnio się tym kompletnie nie interesowałem, istnieja takie produktu jak "unit-linki" czyli Aegon, Skadia etc. Czyli wplacasz 100-200-300zl miesicznie w fundusze. Dla osob ktore kompletnie nie sa zorientowane to jest dobre, chociaz wiekszosc pozeraja opłaty, ubezpieczenia etc.

Jesli masz minimalne pojecie to lepiej to inwestowac samemu miesiecznie.

Wplacajac a takiego Aegona ma (miał) z tego co wiem najlepsze fundusze ale za to najwyze prowizje i najwyzsza kwote minimalna ktora miesiecznie musisz wplacac (200-300PLN?). Wtedy w sumie sam decydujesz o ryzyku albo inwestujesz w fundusze pieniezne (te najbezpieczeniejsze gdzie potencjalny zarobek masz mniej wiecej na poziomie lokaty) lub te akcyjne gdzie w teorii zarobek powinien byc na poziomie kolo 10% rocznie.

I w zeszłym roku spokojnie byly takie wyniki ale ten rok jest oceniany jako duzo gorszy potencjalnie dla funduszy.

Tam U SIEBIE, jako pracownik moze masz inwestycje bez prowizji co wtedy mialoby sens i chyba jest cos w stylu Aegona. Potem wejde na strone i poczytam.
Fajnie tylko jesli masz mozliwosc inwestowania w wiele funduszy a nie ze musisz zdecydowac się na jeden...

Ostatnio edytowane przez Kijek : 01-03-2010 - 19:25.
Kijek jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 02-03-2010, 00:23   #485
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

Kijek - Aegon został daleko w tyle jeśli chodzi o "Atrakcyjność" produktu. PRzy "unit-linku" nie masz opłaty za ochronę ubezpieczeniową, bo taka ochrona praktycznie nie istnieje. Nazywa się ubezpieczeniem z UFK, by mogło działać na podstawie prawa ubezpieczeniowego(ma to swoje plusy i minusy). W Aegonie w zależności od wieku trwania produktu to jest 200 zł/m-c(musisz wpłacać przez 10 lat), i 300 przez lat 5. Najmniejszą składkę minimalną ma chyba Generali(150 złotych). Co do dywersyfikacji funduszy to w Nordei masz minimalną alokację na poziomie.... 0,5% inne firmy na razie mają min. 10%.

Paluch - to o czym napisał Ci Kijek i ja dopisałem, to musisz wiedzieć, że to są produkty, gdzie wpłacasz minimum 5/7 lat i trzymasz tą kasę na lat 10/15(oczywiście możesz wyjąć wcześniej ale... nie polecam - zbyt duże opłaty manipulacyjne), tak więc są to produkty długoterminowe. Druga sprawa, przy wpłatach miesięcznych to po co chcesz mieć niskie ryzyko? Przy jednorazowej owszem można się zastanawiać, ale na samym początku oszczędzania z częstotliwością miesięczną to nie ma sensu pakować się w "bezpieczne" fundusze(zresztą wszystko zależy od wysokości składki).

http://westside1948.blogspot.com/

Wszystkie harde bandy zjednoczone w siłę Pogoniarskiej propagandy!
Bugi B. jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 02-03-2010, 00:36   #486
Paluch
Legionista

Awatar Paluch

pytam bo sie nie znam poprostu, pozatym to nie ja chce inwestować tylko w imieniu znajomego sie pytam a i mi sie taka wiedza napewno przyda

dzieki za info
stare 02-03-2010, 00:41   #487
Kijek
coraz chudszy

Dlatego mówiłem że nie jestem do końca obecnie zorientowany w ofercie takich produktów. Wiem że jeszcze 3 lata temu Aegon był bardziej liczący się mimo wielu wad to górował

Tak czy siak mam wrażenie ze zakładając sam sobie 200zł miesięcznie i inwestując na własna rękę w FIO czy poprostu za pomocą rachunku inwestycyjnego w akcje na GPW zarobi się więcej niż na tego typu produktach. Oczywiście wtedy trzeba wziąć pod uwagę ryzyko, ktore znacznie wzrasta, szczególnie w przypadku osób które nie mają zielonego pojecia.

Wtedy inwestycja w FIO/FIZ dla "pazia" jest najlepsza.
To co napisałeś o ryzyku w przypadku 100-200 zł miesięcznie pełna zgoda. Skoro ktoś już zarabia X pieniędzy i stać go aby odkładać te 100-200 zł miesięcznie na inwestycje to po jaką cholerę "grac" na małym ryzyku czyt. fundusze pienięzne/stabilnego wzrostu. Te pierwsze rzeczywiście były ok ale 2 lata temu.

Tak jak wspomniałem, mam wątpliwości czy obecny okres jest dobry na inwestycje. Zależy jaka perspektywę dla tych pieniędzy sobie zakładasz. Jeśli będziesz chciał je wyjąc na początku 2011 to nie sadze abyś zarobił. Tylko jak napisał kolega wyżej unit-linki to produkty długoterminowe 3-5-7 letnie czyli tak naprawdę trafisz i na bessę i na hossę. Oczywiście oferta jest przygotowana i na to mając w ofercie Aegona i FIO pieniężne i akcyjne.

O i wszedłem na ta stronę u ciebie "oferta dla indywidualnych" > "inwestycje" i jest "celowe plany oszczędnościowe" oparte na Legg Masonie (całkiem dobre fundusze).

Pioneery, Legg Masony, DWS, HSBC to całkiem solidne FIO. Sa tez inne niestety dostępne tylko dla tych najbogatszych klientów. No ale w przypadku tego na stronie juz po 3 zdaniach nic ciekawego 10-15 lat min 200zł a dla 5 lat 300zł.

___

Oferty depozytowe, ulegają znacznemu obniżeniu %. W przypadku kont oszczędnościowych to już w ogóle kompletna paranoja. Jasną sprawą jest, że nie można wszystkiego wsadzac w fundusze/giełdę etc. ale patrzać na to co się dzieje w przypadku ofert depozytowych Banków trzeba trochę próbować zarabiać gdzieś indziej tymbardziej, że tendendja na rynku dla depozytów jest jasna - coraz dłuższe depozyty (1-2 letnie). Generalnie banki teraz strasznie cierpią na tej wojnie, którą mieliśmy 1.5 roku temu. Wszystkie plakaty z 8% zostały zniszczone

Ostatnio edytowane przez Kijek : 02-03-2010 - 00:45.
stare 02-03-2010, 09:23   #488
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

Cytat:
Napisał Kijek Zobacz post
Dlatego mówiłem że nie jestem do końca obecnie zorientowany w ofercie takich produktów. Wiem że jeszcze 3 lata temu Aegon był bardziej liczący się mimo wielu wad to górował
bo wtedy firmy konkurencyjny miały jeszcze gorsze parametry produktów, teraz u mnie w firmie nie ma chyba osoby, która poleca klientom Aegona(ew. przy składce powyżej 1 000 zł/m-c można brać Aegona Prestige)

Cytat:
Tak czy siak mam wrażenie ze zakładając sam sobie 200zł miesięcznie i inwestując na własna rękę w FIO czy poprostu za pomocą rachunku inwestycyjnego w akcje na GPW zarobi się więcej niż na tego typu produktach. Oczywiście wtedy trzeba wziąć pod uwagę ryzyko, ktore znacznie wzrasta, szczególnie w przypadku osób które nie mają zielonego pojecia.

Wtedy inwestycja w FIO/FIZ dla "pazia" jest najlepsza.
To co napisałeś o ryzyku w przypadku 100-200 zł miesięcznie pełna zgoda. Skoro ktoś już zarabia X pieniędzy i stać go aby odkładać te 100-200 zł miesięcznie na inwestycje to po jaką cholerę "grac" na małym ryzyku czyt. fundusze pienięzne/stabilnego wzrostu. Te pierwsze rzeczywiście były ok ale 2 lata temu.
weź pod uwagę, że jak wejdziesz w jeden FIO to masz do wyboru fundusze tylko z danej firmy, w Unit-Linku masz tak jakby platformę funduszy i możesz sobie dobrowolnie wybierać(fundusz firmy A, B X, Y itp.)
Druga sprawa - jak ktoś zaczyna sam się bawić i będzie robił częste ruchy to raczej na tym dobrze nie wyjdzie.
Mi chodziło o to, że jak masz w perspektywie 10 letni produkt, to na dzień dobry nawet na rękę byłoby by giełda spadała.

Cytat:
Tak jak wspomniałem, mam wątpliwości czy obecny okres jest dobry na inwestycje. Zależy jaka perspektywę dla tych pieniędzy sobie zakładasz. Jeśli będziesz chciał je wyjąc na początku 2011 to nie sadze abyś zarobił. Tylko jak napisał kolega wyżej unit-linki to produkty długoterminowe 3-5-7 letnie czyli tak naprawdę trafisz i na bessę i na hossę. Oczywiście oferta jest przygotowana i na to mając w ofercie Aegona i FIO pieniężne i akcyjne.
Pełna zgoda, również uważam, że to nie jest rok zysków a "ochrony kapitału". Ewentualnie można grać na krótko na kontraktach/opcjach ale to już wyższa szkoła jazdy.

Cytat:
Pioneery, Legg Masony, DWS, HSBC to całkiem solidne FIO. Sa tez inne niestety dostępne tylko dla tych najbogatszych klientów. No ale w przypadku tego na stronie juz po 3 zdaniach nic ciekawego 10-15 lat min 200zł a dla 5 lat 300zł.
Pioneer to dobry FIO? problem w FIO jest taki, że masz mały wybór funduszy i podatek Belki, przy unit-linku ten podatek masz odroczony. Ale... coś za coś. W FIO masz dostęp do kasy(co za tym idzie będzie ktoś szedł za reakcją "tłumu") a w unit-linku masz teoretycznie zamrożoną kasę(jest też konto dodatkowe i tam środki są dostępne non stop) ale masz ten podatek odroczony

Cytat:
___

Oferty depozytowe, ulegają znacznemu obniżeniu %. W przypadku kont oszczędnościowych to już w ogóle kompletna paranoja. Jasną sprawą jest, że nie można wszystkiego wsadzac w fundusze/giełdę etc. ale patrzać na to co się dzieje w przypadku ofert depozytowych Banków trzeba trochę próbować zarabiać gdzieś indziej tymbardziej, że tendendja na rynku dla depozytów jest jasna - coraz dłuższe depozyty (1-2 letnie). Generalnie banki teraz strasznie cierpią na tej wojnie, którą mieliśmy 1.5 roku temu. Wszystkie plakaty z 8% zostały zniszczone
"Kto mieczem wojuje, ten od niego ginie"

stare 02-03-2010, 17:07   #489
rcone
Legionista

Awatar rcone

Witam, mam pytanie czy jest możliwosc dostac w jakimś banku albo innej instytucji drobnego kredytu czy tez pożyczki bez udokumentowanych dochodow własnych. Albo ma ktoś jakieś zestawienie kredytow, pożyczek? Takie coś jest możliwe?
stare 02-03-2010, 17:46   #490
Paluch
Legionista

Awatar Paluch

Cytat:
Napisał rcone Zobacz post
bez udokumentowanych dochodow własnych
nie wydaje mnie sie...
chyba ze na lichwiarskich warunkach
stare 02-03-2010, 18:54   #491
rcone
Legionista

Awatar rcone

tak myslalem, zostaja tylko jakies providenty ale tam pozyczasz 1000pln i oddajesz 1900 to sie mija z celem ;/
stare 02-03-2010, 19:05   #492
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Witam, mam pytanie czy jest możliwosc dostac w jakimś banku albo innej instytucji drobnego kredytu czy tez pożyczki bez udokumentowanych dochodow własnych. Albo ma ktoś jakieś zestawienie kredytow, pożyczek? Takie coś jest możliwe?
W Eurobanku na oswiadczenie o zarobkach.
stare 02-03-2010, 20:46   #493
Kawa
Legionista

Cytat:
W Eurobanku na oswiadczenie o zarobkach.
I co nikt nie weryfikuje tego oświadczenia chociażby telefonem do pracodawcy?

Bynajmniej to nie przynajmniej!

"Tusk jest jak wódka, obiecuje przyjemność, a i tak kończy się kacem."
Kawa jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 02-03-2010, 20:53   #494
matx
Legionista

Awatar matx

Większość banków udziela pożyczek na oświedczenie o dochodach. Jak wygląda weryfikacja nie mam pojęcia. Wg mnie sprawdzają głównie historię w BIK. Łatwiej też dostać pożyczkę i na większą kwotę jeżeli z usług danego banku się już korzystało. Inna sprawa, ze to co napisałem to oczywiste oczywistości.
stare 02-03-2010, 21:06   #495
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Napisał Kawa Zobacz post
I co nikt nie weryfikuje tego oświadczenia chociażby telefonem do pracodawcy?
Kawa błagam cie.
Co innego zaswiadczenie wystawione u pracodawcy ktore sam pewnie wielokrotnie potwierdzales a co innego ze przychodzi klient do Eurobanku i pisze "zaswiadczam ze zarabiam XXXX i stac mnie na splacanie kwoty YYY raty kredytu wzietego na ZZZZZ PLN na okres Ą lat".

I tak ostatnio moj kolega brał kredyt w Eurobanku, oczywiscie odsetki złodziejskie ale jak mial cisnienie i nie mial wyjscia to brał.

Banków ktore udzielaja takich kredytów jest kilka ale chyba w Eurobanku wyglada to najszybciej.
stare 02-03-2010, 22:26   #496
Kawa
Legionista

Cytat:
Kawa błagam cie.
Co innego zaswiadczenie wystawione u pracodawcy ktore sam pewnie wielokrotnie potwierdzales a co innego ze przychodzi klient do Eurobanku i pisze "zaswiadczam ze zarabiam XXXX i stac mnie na splacanie kwoty YYY raty kredytu wzietego na ZZZZZ PLN na okres Ą lat".

I tak ostatnio moj kolega brał kredyt w Eurobanku, oczywiscie odsetki złodziejskie ale jak mial cisnienie i nie mial wyjscia to brał.

Banków ktore udzielaja takich kredytów jest kilka ale chyba w Eurobanku wyglada to najszybciej.
Nie wiem jak jest w Eurobanku, nie znam nikogo kto tam pracuje, u mnie czy to zaświadczenie czy oświadczenie weryfikacja jest identyczna.

stare 02-03-2010, 23:29   #497
dyha
Legionista

Awatar dyha

Skończyło się. Fakt kiedyś wchodziłeś i z miejsca dostawałeś kredyt, teraz niestety już to nie przejdzie.

Kijek zapomniał o jednym - Rekomendacja T.

http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1...j_zbadaja.html
dyha jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 03-03-2010, 00:49   #498
Kawa
Legionista

Tak czy siak, najciekawszą opcją kredytową na długo pozostanie http://www.sms365.pl/

stare 03-03-2010, 08:16   #499
Kijek
coraz chudszy

Cytat:
Napisał Kawa Zobacz post
Nie wiem jak jest w Eurobanku, nie znam nikogo kto tam pracuje, u mnie czy to zaświadczenie czy oświadczenie weryfikacja jest identyczna.
No nto u ciebie
Moj kolega prowadzac dzialalnosc, poszedl do galerii mokotów i w 30 min dostał 20 000 bez nawet zaswiadczen ze nie zalega z ZUS i US (a zalega ).
Cytat:
Napisał dyha Zobacz post

Kijek zapomniał o jednym - Rekomendacja T.

http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1...j_zbadaja.html
Nie zapomniał, bo wlasnie teraz nad tym klecze
I główkujemy co by tu zrobic aby było dobrze pdk kmwtw

Ostatnio edytowane przez Kijek : 03-03-2010 - 08:21.
stare 03-03-2010, 11:48   #500
Guzik
Legionista

Awatar Guzik

jakby ktoś miał zamiar otworzyć konto w BZWBK to proszę o kontakt

moja siostra tam pracuje i bardzo jej to pomorze
stare 03-03-2010, 13:15   #501
rcone
Legionista

Awatar rcone

Cytat:
Napisał Kawa Zobacz post
Tak czy siak, najciekawszą opcją kredytową na długo pozostanie http://www.sms365.pl/
to nie jest żadna lipa? tak poprostu daja Ci 650pln?
stare 03-03-2010, 17:38   #502
Kawa
Legionista

Cytat:
No nto u ciebie
Moj kolega prowadzac dzialalnosc, poszedl do galerii mokotów i w 30 min dostał 20 000 bez nawet zaswiadczen ze nie zalega z ZUS i US (a zalega ).

Nie zapomniał, bo wlasnie teraz nad tym klecze
I główkujemy co by tu zrobic aby było dobrze pdk kmwtw
Zarejestrować Bank w Czechach, otworzyć przedstawicielstwo w Polsce i ***** KNF

stare 03-03-2010, 17:40   #503
Kawa
Legionista

Cytat:
to nie jest żadna lipa? tak poprostu daja Ci 650pln?
Pewnie dadzą, tylko jak policzysz sobie rzeczywiste oprocentowanie takiej pożyczki to njuz za pieknie nie będzie.
Firma bazuje na tym, że taka pożyczka nie podlega pod kredyt konsumenci, nie muszą badać zdolności kredytowej, ale i klient ma mniejsze prawa, niestety.

stare 09-03-2010, 15:09   #504
Kijek
coraz chudszy

Warto wspomnieć, nowy gracz na rynku.
Raczej instytucja, która ma byc bankiem dla firm. Ale juz zbiera pieniadze od klientów detalicznych oferujac dwie lokaty w tym dwuletnia 7%.

http://www.fmbank.pl/

W Warszawie trzy oddziały.
stare 09-03-2010, 17:14   #505
Baklazan
Legionista

W ogole FM Group ladnie sie rozwija na kazdej z plaszczyzn. Zaluje, ze sie tym nie zainteresowalem jak cala branza dopiero rozwijala sie w Polsce.
Podobno dodatkowa kasa ma byc za obrot na koncie.

A tak a'propos: co robic z akcjami PGE? Padlem ofiara Grada i nie wiem co robic.
Czekac na debiut w WIG20? I tak zle, i tak niedobrze, bo patrzac na KGHM (notabene za pozno juz zeby wsiasc do tego pociagu) ponosze teraz duzy koszt alternatywny.
Baklazan jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Cytowanie selektywne
stare 09-03-2010, 19:09   #506
Kawa
Legionista

Cytat:
Raczej instytucja, która ma byc bankiem dla firm. Ale juz zbiera pieniadze od klientów detalicznych oferujac dwie lokaty w tym dwuletnia 7%.

Nie ma się co dziwić, że oferują dobry procent na lokatach, prawdopodobnie maja spory problem ze zdobyciem pieniędzy na między banku.

stare 11-03-2010, 14:55   #507
Kijek
coraz chudszy

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,..._2_5_tys_.html

Ciekawe jakie to ma przełozenie na rzeczywistość ale jesli chociaz jest ich 1000 dziennie to kapitalny wynik.
stare 11-03-2010, 14:58   #508
Bugi B.
Portowiec

Awatar Bugi B.

Cytat:
Napisał Guzik Zobacz post
jakby ktoś miał zamiar otworzyć konto w BZWBK to proszę o kontakt

moja siostra tam pracuje i bardzo jej to pomorze
Cytat:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,..._2_5_tys_.html

Ciekawe jakie to ma przełozenie na rzeczywistość ale jesli chociaz jest ich 1000 dziennie to kapitalny wynik.
może siostra Guzika robi jakieś nad plany ?

Kijek - nie znam warunków promocji, ale ludzie jak ktoś ogłasza się, że coś daje to ida i otwierają konta? taki jest mój tok myślenia, sporo osób ma przecież konta w kilku bankach...

stare 11-03-2010, 15:04   #509
Kijek
coraz chudszy

Nie no wiesz, jak Pekao jakis czas temu weszło z nowymi kontami to kazdemu klientowi ponizej 30 roku zycia otwierali dwa konta.

Jedno takie wlasnie do 30 roku zycia a drugie internetowe i z duma ogłosili ile to oni nowych kont otworzyli, także te 2500 nie brałbym do konca serio. A dodatkowo jeszcze dodawali konto oszczednosciowe.

Ja nie mowie ze ludzie nie maja kilku kont.
stare 11-03-2010, 18:08   #510
Pilot
Olimpijczyk

Awatar Pilot

Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Pilot
Cytat:

Niedługo otworzą chyba czwarty oddział w bloku J.W.C. naprzeciwko ratusza na Bemowie, bo jest już na ścianach jednego z pawilonu ich logo. To tak informacyjnie, jakby kogoś interesowało.
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania