![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
|
#31 | |
|
Administrator
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#32 |
|
Legionista
|
Ja wybrałem MBank.
Na biegu zakładałem to konto i póki co jestem zadowolony. Jakimiś ogromnymi kwotami nie obracam i w zupełności wystarcza. Jedynie te prowizje wspominane na nerwy mi czasem działają. Da się przeżyć generalnie biorąc rzecz. ![]()
|
|
|
#33 |
|
żelipapą
|
Arczi. Zdecydowanie polecam Halifax, ewentualnie Royal Bank of Scotland.
Tu masz adresy: www.halifax.co.uk/bankaccounts/ www.rbs.co.uk ![]()
|
|
|
#34 |
|
Administrator
|
Nie filozuj
MaxyM ![]()
|
|
|
#35 |
|
Portowiec
|
Jak konto internetowe to zdecydowanie mBank i żaden inny .....
![]()
|
|
|
#36 |
|
Legionista
|
A konto w Inteligo, może mieć taki smarkacz jak ja?
Po jakim czasie dostaje się karte? No i można w necie robić przelewy, sprawdzać stan konta itd? Ja zupełnie zielony jestem w tym temacie, więc nie bijcie... ![]()
|
|
|
#37 |
|
Legionista
|
zajacc
izzykonto w mBanku mozesz wszystko jak dorosly. tez zmieniam na izzy z Integrum w BGZ. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Legionista
|
Więcej... WIĘCEJ!!!
Się znaczy, szczegóły proszę.
|
|
|
#39 |
|
Legionista
|
Jacy to ludzie leniwi! Ciezko Ci rudzielcu na stronke www.mbank.com.pl wejsc i sprawdzic?
|
|
|
#40 |
|
Legionista
|
Za rudzielca powiem Ci jedynie, że sram na Ciebie wczorajszymi kartoflami.
![]() Po co mam nadwyrężać palce i klawiature, skoro mam Dyhe? ![]()
|
|
|
#41 | |
|
Legionista
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Legionista
|
Cytat:
Ciekawe co to za bank. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Legionista
|
Cytat:
|
|
|
|
#44 | ||
|
Włóczykij
|
Cytat:
Odnośnie tematu: ostatnio pko podliczyło mnie na dużą kase ( ) za "ciut" przekroczony debet ![]()
|
|
|
|
#45 |
|
Legionista
|
http://interwencja.interia.pl/jutro/news?inf=658627
W czerwcu pan Tomek założył konto w internetowym banku - Inteligo. Kilka dni po złożeniu wniosku otrzymał od banku swój numer rachunku oraz hasła dostępu. Wystarczyło więc usiąść przy komputerze i wstukać to, co przysłał bank. Okazało się, że pan Tomek ma dostęp do konta zupełnie nieznanej mu osoby. O nieszczelności systemu bankowego oraz wpadce Inteligo w Interwencji we wtorek o 16:10. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Legionista
|
warto odświeżyć. Co teraz jest dobre? Na co powinno się obecnie zwracać uwage przy wyborze.
mam w Banku Śląskim konto "Student" i chyba zmienie...
|
|
|
#47 |
|
Legionista
|
Polecam konta w:
1. mBank 2. Multibank 3. Bank Millennium 1. Niskie koszty prowadzenia rachunku, dobra obsługa internetowa i łatwa dostępność do usług za pomocą Kanałów Bankowości Elektronicznej (internet i telefon - dalej KBE). Słaba a w zasadzie znikoma sieć placówek, pomimo otwierania stanowisk w centrach handlowych. Bank dobry dla ludzi młodych i nie wymagających szerokiej gamy produktowej. 2. W zasadzie zalety podobne do banku powyżej jednakże dużo lepsza oferta produktowa dla klientów bardziej zamożnych (np. dobra oferta funduszy inwestycyjnych). Bank posiada lepszą sieć placówek i dobry interfejs KBE. Słowem jest nowoczesny. Polecam ludziom o stałych dochodach w okolicach i powyżej średniej krajowej. 3. Bank inny niż dwa powyższe, gdyż bardzo je dystansuje zakresem działalności. Bardzo duża liczba placówek (ponad 320) jeszcze powiększana o centra finansowe i bankowości hipotecznej, (docelowo będzie około 500) gdzie będą obsługiwani klienci prestige i biznes. Szeroki wachlarz produktów zarówno kredytowych i inwestycyjnych (minus brak w ofercie funduszy innych banków co jest np. w Multi). Doskonała oferta KBE z bajerami nie spotykanymi indziej w takim zakresie (np. powiadomienie sms prawie o wszystkim co wybierzemy, ale też np. dostępne zapytanie sms - my pytamy bank odsyła odpowiedź). W wielkim skrócie ogromny skok do czasów o których pisał Afgan - bank w zasadzie dobry dla każdego ale (i tu wielki minus) trzeba w nim skonfigurować dokładnie ofertę do potrzeb, żeby rzeczy niepotrzebne nie powodowały wzrostu kosztów utrzymania konta. Nie polecam: 1. Citibank - straaaszna rotacja pracowników powoduje drastyczny spadek jakości obsługi - często klient wie więcej o ofercie niż pracownik. Do tego drogi (makabryczne karty kredytowe). 2. BPH -PBK - ogólnie szanowany Janusz Weiss chyba dał się wpuścić w maliny jak i rzesza klientów skuszona ostatnią promocją gdzie wszystko jest za darmo. Za darmo w żadnym banku nie ma nic. Oferta bardzo żadko się zgadza z tą na plakatach czy w spotach reklamowych co dyskwalifikuje ten bank w moich oczach. Jeśli nie wierzycie zapytajcie tych co mają tam kredyt hipoteczny. 3. Polbank - bank w budowie, więc jakość jak na budowie. Może kiedyś. Inne: Volkswagen Bank - bank do oszczędzania i tyle, bieżąca obsługa konta jest katastrofalna ze względu na interfejs KBE i w zasadzie brak placówek (w Warszawie chyba jedna kasa do obsługi gotówkowej). WBK, Śląski, Pekao SA, BRE, Kredyt Bank, PKO BP średniactwo głównie spowodowane szerokością segmentów docelowych Inteligo - bank dla saperów - wszystko jest dobrze albo bardzo dobrze do czasu aż coś nie pie...lnie Dominet, Lukas, Eurobank - banki nastawione na udzielanie szybkich kredytów - ja większych pieniędzy bym tam nie zostawił Oceny są subiektywne, bo akurat z bankami jest tak jak z samochodami - jeden woli Merce chociaż dużo palą, inny Fiata bo jak trafi egzemplarz to tanio pojeździ, jeszcze inny kupi japońca i nie zmieni go przez pół życia. Jako, że na sprawę patrzę też zawodowo to o pewnych rzeczach wiem więcej niż powinienem napisać, a także patrzę na inne aspekty działalności banku niż powinien to robić klient, więc rady mogą się wydawać dziwne i nie do końca przejrzyste.
|
|
|
#48 |
|
Legionista
|
Na pewno nie polecam PeKaO S.A.
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Legionista
|
Cytat:
jest kilka minusów ... <400 1.5 pln wypłata z bankomatu prowadzenie 5 pln oprocentowanie 1.70% na + wszystkie bankomaty brak stałych wpłat szybkie przelewy TELEdirect 0800 założenie konta bez wizyty w banku jestem zadowolony ![]() |
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Legionista
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Legionista
|
ja mam millenium i karte Euro<26... jest troche zniżek i ubezpieczenie bagażu jak sie nią płaci na bilet PKP... zrezygnowałem z papierowych wyciągów na rzecz zarządzania przez net i prowadzenie konta nic mnie nie kosztuje...
|
|
|
|
#52 | |
|
Legionista
|
Cytat:
mam tam konto od 2 lat i jak do tej pory nie narzekam...
|
|
|
|
#53 | ||
|
Legionista
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#54 |
|
Legionista
|
od dwóch lat jestem w BZWBK i nie narzekam
![]() |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Legionista
|
Ja tez mam inteligo i naprawde jest ok (poza tym, iz w nocy maja jakas przerwe techniczna i czesto kolo 1-2 nie dziala karta jak tankuje na stacji potwora).
|
|
|
#56 |
|
Legionista
|
Mam konto w KredytBanku (KBC).
Zalty - latwy dostep do konta przez Internet. Sporo placowek banku w calej Polsce. Mozliwosc wyplaty pieniedzy z bankomatow wlasnych i Euronetu bez prowizji. Wady - kapitalizacja odsetek co trzy miesiace, a nie co miesiac. Kiedys, jak bylem studentem, to orpocentowanie RORow dla studentow bylo o 1% wyzsze. Teraz nie mam pojecia jak jest. Kredyt Bank wydawal sie mocny w 96 roku, a potem mial wyniki coraz slabsze i slabsze. Teraz rusza do ofensywy - kusi nowymi ofertami. Zaczyna (choc bardzo powoli) odzyskiwac pozycje. Ma sie rozbudowywac - dodatkowe 50 placowek ma powstac. Takimi informacjami, jako uzytkownik, moge sluzyc potencjalnym klientom.
|
|
|
#57 | |
|
Legionista
|
Cytat:
Po 2.00 normalnie można korzystać.
|
|
|
|
#58 |
|
Legionista
|
w ING Banku Śląskim też jest czasami jakaś przerwa, potrzebowałem zatankować samochód po 24 i nie dało rady zapłacić kartą.
jak wygląda sprawa z lokatami? Jeżeli wpłaci się na nią to jest większe oprocentowanie niż trzymanie pieniędzy na koncie z którego w każdej chwili można wypłacić pieniądze?
|
|
|
#59 | |
|
Legionista
|
Cytat:
|
|
|
|